Gyula városért kitüntetésben részesült Kovács Péter esperes

Hazai – 2022. augusztus 2., kedd | 17:48

Ünnepi hálaadó szentmisén köszöntötték Kovács Péter esperes-plébánost születésének 60., pappá szentelésének 35. és gyulai plébánossá kinevezésének 15. évfordulója alkalmából július 31-én Gyulán, a Nádi Boldogasszony-kegytemplomban.

Az ünnepi eseményen Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök így fogalmazott: az alkalom lehetőséget adott arra, hogy az egész egyházmegye nevében köszöntsék a helyi lelkipásztort, Kovács Péter atyát, és megköszönjék hosszú évtizedek óta folytatott szolgálatát. Bízva abban, hogy Kovács Péter esperes, plébános a következő 15-20 évben is hasonló lelkesedéssel, energiával és áldozatvállalással szolgálja majd az egyházmegye közösségét – tette hozzá a főpásztor.

A püspök a Szeged-Csanádi Egyházmegye nevében szimbolikus ajándékot nyújtott át Kovács Péter atyának.

Görgényi Ernő, Gyula polgármestere az eseményen bejelentette, hogy Petróczki Zoltán és Sárosi Tamás javaslatára a gyulai képviselő-testület Gyula városért kitüntetést adományoz Kovács Péter pápai káplán, esperes-plébános, a gyulai római katolikus egyházközség püspöki helynöke részére.

A kitüntetést példaértékű munkássága, önzetlen hozzáállása, a lelki gondoskodás területén végzett tevékenysége, valamint az egyházközség vagyontárgyainak megóvásáért és gyarapításéért végzett erőfeszítései elismeréseként ítélte oda a grémium az egyházi személyiségnek.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria