Idén ismét megrendezik a Tágas Tér Fesztivált Szegeden

Hazai – 2021. október 3., vasárnap | 15:05

Harmadik alkalommal rendezik meg október 8. és 10. között az eseményt, hogy olyan tágas teret adjanak az embereknek, amelyben kötetlenül kapcsolatot teremthetnek egymással. 2015-ben a szegedi ökumenikus lelkészkör kezdeményezésére jött létre a fesztivál a városban és környékén működő civil és egyházi, állami és magánszervezetek, intézmények, társaságok, gazdálkodók bevonásával.

A szervezők üzenetében ez áll: „Társadalmi tendencia, hogy egyre kevésbé tartjuk, ápoljuk személyes kapcsolatainkat. Üzenünk egymásnak ahelyett, hogy átugranánk egymáshoz. Online rendelünk termékeket, ahelyett, hogy leugranánk a sarki zöldségeshez (ha egyáltalán működik még a sarki zöldséges). Ehhez jött még a pandémia, a lezárások, félelem a vírustól, ami csak felerősítette ezt a folyamatot.

Mi lenne, ha akár csak egy napra is, de újra nyitottak lennénk egymásra, és lehetőségünk lenne személyes kapcsolatokra, beszédbe elegyedhetnénk másokkal, színes programokat látogatnánk, mindezt ingyenesen, együtt, Szegeden, a szeretett városunkban?”

Az ingyenes rendezvényen sok-sok sátorban különféle kiállítók (iskolák, kisvállalkozók, egyesületek, gazdák…) mutatják be értékeiket, és szeretettel látnak minden érdeklődőt. A Tágas Tér részeként előadások, koncertek is lesznek az Újszegedi Szabadtéri Színpadon, többek között Bedő Imre, Malek Andrea, Csiszér László és zenekara, a Magna cum Laude énekese, Mező Misi és az Eucharist együttes előadásában.

Helyszín: Újszeged, Erzsébet liget egész területe

Időpont: 2021. október 8–10.

Részletes programok és egyéb hasznos információk a rendezvény honlapján,  valamint Facebook-oldalán találhatóak.

Forrás és fotó: Tágas Tér Fesztivál

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria