Ismét hivatástisztázó kurzust szerveznek a Sacré Coeur nővérek

Megszentelt élet – 2017. november 20., hétfő | 12:15

A Sacré Coeur nővérek 2017/18 folyamán is várják hivatástisztázó kurzusukra a 24 és 35 év közötti fiatal lányokat, akik azt szeretnék eldönteni, hogy van-e szerzetesi hivatásuk.

A kurzuson a résztvevők változatos feladatok, módszerek segítségével különböző önismereti (vágyak, félelmek, hivatás, döntés, nőiesség…), és vallási (istenképek, bibliai történetek, szerzetesség...) témákat dolgoznak fel, valamint a csoport vezetői segítik a résztvevőket istenkapcsolatuk elmélyítésében. A kurzushoz rendszeres lelki kísérés is tartozik az alkalmak közötti időben. A cél, hogy a 24 és 35 év közötti fiatal lányok segítséget kapjanak annak a kérdésnek az eldöntésében, hogy családos vagy szerzetesi életben való önátadásra hívja-e őket az Úr.

A program jellegzetessége, hogy a Szent Szív Társaság egyik rendházában, családias légkörben zajlik, és minden alkalom szentmisével, valamint agapéval zárul, melyek során még több lehetőség nyílik a kötetlen beszélgetésre, mert ezeken a kurzusvezetőkön kívül több nővér is részt vesz.

„Ne téblábolj a parton, vesd magad a folyóba! A Lélek sodrásában biztonsággal eljutsz a kikötőbe.” (Barat Szent Magdolna Zsófia, a Szent Szív Társaság alapítónője)

Időpontok – szombatonként 9 és 20 óra között:

2017. december 9.

2018. január 6.
           február 17.
           március 24.
           április 14.

Az utolsó alkalom egyénileg kísért hivatástisztázó lelkigyakorlat április 27. és 30. között.

Mivel a program elemei egymásra épülnek, a szervezők kérik, csak azok jelentkezzenek, akik vállalni tudják, hogy minden alkalmon részt vesznek.

Helyszín: 1121 Budapest, Zugligeti út 87. Vidékiek számára korlátozott számban szállást tudnak biztosítani.

Jelentkezés 2017. december 5-ig a hivatasrscj@gmail.com e-mail címen.
A jelentkezést személyes beszélgetés követi.

Elérhetőségek:
www.szentszivtarsasag.hu
www.hivatasrscj.blogspot.hu
www.facebook.com/magdolnazsofia.barat

Forrás, fotó és videó: Szent Szív Társaság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria