Isten a családban – Anya-lánya hétvége a Martineum Felnőttképző Akadémián

Hazai – 2010. február 23., kedd | 14:50

Az elmúlt hétvégén, február 19. és 21. között rendezték meg az „Anya–lánya hétvége” című programot Szombathelyen, a Martineum Felnőttképző Akadémián. A program az Új Életet a Családoknak Alapítvány szervezésében valósult meg. Az alapítványról és a programról a szervezők az Akadémia felnőttképzési referensének nyilatkoztak.

Erdőssy Krisztina és Foltányiné Mariann, az alapítvány önkéntes munkatársai Frikk József felnőttképzési referens kérdésére elmondták: a hétvégi programon 16 pár, édesanya és lánya vett részt. Az Új Élet a Családoknak alapítvány civil szerveződés, a melynek hármas mottója: „Szilárd házasságok, egészséges családok, reményteljes gyermekek”.

Házaspároknak és szülőknek és gyermekeknek szerveznek programokat, amelyekkel azt szeretnék elérni, hogy a programokon keresztül, azok segítségével lássák meg, milyen is egy jó család, hogyan lehet egy házasságot újra és újra megújítani, és hogy egy jól működő családban hogyan lesznek reményteljes gyermekek. Arra is igyekeznek példát adni, hogy hogyan lehet konfliktusokat kezelni, „kijönni a gödörből”, mind a párkapcsolatban, mind a szülő-gyermek kapcsolatban. Elkötelezett keresztényként saját példáikon keresztül szeretnék megmutatni, hogy Isten hogyan segíti, gyógyítja a konfliktusba, nehéz helyzetbe került kapcsolatokat.

Hozzátették: igazi céljuk a megelőzés, ezért főként olyan párokat várnak a programokra, akik szeretnék elkerülni, hogy a súlyos konfliktusokig eljussanak, és ezért tenni is hajlandóak. Mindenkinél adódhatnak nehéz helyzetek, de ha vannak problémamegoldó módszerek, amelyeket megtanulnak, és Istennel elmélyült kapcsolatot tartanak fenn, akkor reményeik szerint nem kell, hogy mélyre jussanak.

A szervezők elmondták azt is, hogy önkéntesként végzett szolgálatuk által ők maguk is tükröt tarthatnak saját párkapcsolatuk, illetve gyermekeikkel való kapcsolatuk elé, és nagyon sokat tanulnak ezeken a programokon.

A teljes interjú elolvasható a Szombathelyi Egyházmegye honlapján, ahol további képek is láthatók a rendezvényről.

Magyar Kurír

Kép: Frikk József