A Kaposvári Egyházmegye hittanversenye Csurgón

Hazai – 2010. május 10., hétfő | 9:37

Több mint négyszáz hittanos vett részt a Kaposvári Egyházmegye idei hittanos találkozóján, május 8-án a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnáziumban. A megnyitó ünnepség a csurgói Művelődési Központban volt, ahol Maczkó Gyula csurgói esperes, Kovács József, a gimnázium igazgatója és Kiss Iván, az egyházmegye hitoktatási felügyelője köszöntötte a gyermeksereget. Ezután megkezdődtek a versenyek: volt tudáspróba, ének, rajz, versmondás, és színpadi jeleneteket is előadtak a versenyzők.

Az idei évben a papság volt a téma: minden versenyszám a papság évéhez kapcsolódott. A gimnázium parkjában különféle rajzok születtek a szentségek kiszolgáltatásáról, a díszteremben pedig verseket és színdarabokat adtak elő a papi hivatásról. Megteltek az osztálytermek is a tudáspróbára érkező hittanosokkal, akik hétoldalas feladatlapot töltöttek ki a szentségek témaköréből.



 

 


Ezután Iváncsics Tamás Péter és Nero című rockoperáját nézhették meg a gyerekek, majd sor került a díjkiosztásra. Maczkó Gyula esperes, a találkozó főszervezője elmondta: évről évre nő a csurgói hittanos találkozó résztvevőinek a létszáma.

Kaposvári Egyházmegye/Magyar Kurír