Karitász-pelenkaosztás Erzsébetvárosban

Hazai – 2014. március 4., kedd | 15:47

A dm drogerie markt, a Karitász és a Pampers közös akciójának keretében 17 nehéz körülmények között élő családot támogat Erzsébetvárosban – tájékoztatta szerkesztőségünket a Katolikus Karitász.

A kéthónapos pontgyűjtési akció alatt a dm vásárlói hűségpontjaikat ajánlhatták fel adományként, amelyeket a szervezet pelenkák formájában továbbít a Karitász által kiválasztott családoknak. Az akció eredményeként országszerte 260 kisgyermekes család kap egyenként 25 csomag pelenkát, amely mintegy fél évre elegendő mennyiség. Így összesen 6500 csomag pelenkával tudták segíteni a családokat, amelynek összértéke meghaladja a 18 millió forintot.

Az adományokat a plébániai karitászcsoportokon keresztül juttatják el a családoknak.

Budapesten, a VII. kerületi Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia az Önkormányzattal együttműködve választotta ki a 17 családot, akiknek március 8-án, szombaton 10 órakor adják át.

A csomagokat Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, Bartusné Benedek Barbara önkormányzati képviselő, szociális és egészségügyi tanácsnok és Varga Zoltán plébános adja át a helyi karitász munkatársakkal a kisgyermekes családoknak.

Az átadó helyszíne: Árpád-házi Szent Erzsébet Plébánia, VII. kerület, Rózsák tere 8.

Magyar Kurír