Keresztutat végeztek a Soproni Egyetem botanikus kertjében

Kishírek – 2022. március 25., péntek | 15:20

A soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium (Collegium Paulinum) hallgatói Kovács Gergő Vilmos egyetemi lelkész vezetésével március 23-án, szerdán este keresztutat jártak a Soproni Egyetem botanikus kertjében. A szertartáson részt vett az egyetem több oktatója és dolgozója is.

A helyszín kiválasztása eltért a megszokottól, hiszen a keresztútjárást általában egy templom belső terében vagy annak közelében bonyolítják le. A botanikus kert minden évszakban más arcát mutatja, területét sétányok és tanösvények hálózzák be. Itt található az egyetemi campus központja; napközben pezseg a diákélet.

Ezen az esti órán azonban csend telepedett az oktatókertre, a fáklyafény pedig különleges hangulatot árasztott. Szép élményt adott a résztvevőknek imádságos lélekkel, közösségben bejárni az ismert helyet.

Az egyes stációknál a szakkollégisták rövid elmélkedéseket olvastak fel. Krisztus szenvedéstörténetét szemlélve az egyetemi élet kihívásait idézték fel. Lélekben hordozták azokat is, akik a háború sújtotta területen nélkülöznek, gyászolnak, válnak otthontalanná ezekben a napokban.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg és fotó: Kaposi László / Colllegium Paulinum

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria