Kezdődik a Sziget, újra nyílik a KözösPont sátor

Hazai – 2008. augusztus 11., hétfő | 10:49

„Megvan az ideje minden dolognak az ég alatt – ha egyetértesz ezzel, térj be hozzánk, és ha nem, akkor még inkább. Ha van véleményed Istenről, kereszténységről, egyházról vagy bármiről a világon, gyere és mondd el, ha pedig nincs, akkor meg épp azért gyere. Találkozz velünk, az egyház élő és mai arcával, ahol nincsenek tabu témák, sem pedig kamu dumák. Keressük együtt közös pontjainkat, akár hajnalig is!”

A Sziget Fesztivál honlapján ezzel a bemutatkozó szöveggel várja a fiatalokat a KözösPont sátor, a katolikus, református és evangélikus egyház fiataljainak kezdeményezése, amely idén már kilencedik alkalommal van jelen a legnagyobb nyári ifjúsági fesztiválokon (Volt Fesztivál, Hegyalja Fesztivál, EFOTT, Sziget). A sátor szervezője az Ökumenikus Ifjúsági Iroda.

Katolikus, református és evangélikus fiatalok egy csoportja egész évben készül a nyári ifjúsági fesztiválokon való jelenlétre. Három hétvégén át tartó képzésen vesznek részt, amely megalapozza az együttlétet, erősíti az ökumenikus lelkületet, és felkészít az empatikus beszélgetésekre.

A Szigeten idén összesen mintegy harminc fiatal várja a betérőket a sátorban, ahol nemcsak beszélgetni, hanem rajzolni, teázni, pódiumbeszélgetéseket hallgatni, csocsózni vagy akár csendben üldögélni is lehet. Az idei téma a Prédikátor könyvéből vett idézet: „Megvan az ideje minden dolognak az ég alatt” (3,1-8).

A KözösPont Misszió honlapja: www.kozospont.com

Korábbi interjúnk a misszióban szolgálatot teljesítő fiatalokkal itt olvasható.

Magyar Kurír