Kiállítás nyílt Szombathelyen Szent II. János Pál pápa látogatásának 25. évfordulója alkalmából

Hazai – 2016. augusztus 21., vasárnap | 18:00

1991. augusztus 19-én érkezett Szombathelyre Szent II. János Pál pápa, a látogatás 25. évfordulója alkalmából kiállítás nyílt a Sarlós Boldogasszony-székesegyházban.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szentatya augusztus 16. és 20. között tartózkodott hazánkban, és útja során számos várost meglátogatott. A vasi megyeszékhely, Szombathely is köszönthette a katolikus egyház fejét. A település repülőterén mutatott be szentmisét Szent II. János Pál pápa. Ez volt az egyetlen nagyobb terület a városban, ahol több tízezer ember is elfért. A szertartást követően még a püspöki palota erkélyéről köszöntötte a rá várakozókat.

A szombathelyi székesegyházban nyílt tárlat segítségével újra visszarepülhetnek a múltba, akik pedig nem voltak részesei a napnak, kicsit megízlelhetik ezt a nagy pillanatot. A tárlókban az eseményhez kapcsolódó relikviák láthatók. Belépők, útmutatók, kitűzők, a misekönyv, a pápai miseruha, a pápai zászló, számos újság, plakát amelyek a Szentatya látogatására készültek, és persze számos fotó, amelyek a jeles nap pillanatait örökítették meg.

A kiállítást Császár István egyházmegyei kormányzó nyitotta meg, aki első éves kispapként részt vett az előkészületekben és a lebonyolításban. Mint mondta: feledhetetlen élményt jelentett számára ez a nap.

A tárlat egy hónapig, szeptember 19-ig látható a Szent Sebestyén-oltárnál. 

Forrás, videó és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria