Kihirdették az Országos Internetes Hittanverseny eredményét

Hazai – 2022. május 25., szerda | 9:02

A Veszprémi Főegyházmegye a 2021/22-es tanévben Országos Internetes Hittanversenyt hirdetett Kincskeresés a Szent Család őrével címmel. A verseny célja az volt, hogy a hittanosok gyarapítsák a hittanórán szerzett ismereteiket, bővítsék a Szentírásról szerzett tudásukat, valamint megismerkedjenek a pápai dokumentumokkal, a katolikus internetes oldalakkal, katolikus sajtóval.

Az Országos Internetes Hittanverseny témája a 2021/2022 tanévben:

– A Szent Család értékei;
– Egy szinodális egyházért: közösség, részvétel, küldetés.

Hogy igazi kincsekre leljenek a verseny során, a témaköröket játékosan, kreatív feladatokkal járták körül a szervezők, így mind tudásban, mind lelkiségben gazdagodhattak a gyermekek.

Két korcsoportban várták a tanulók jelentkezését: az általános iskola 5–6., illetve 7–8. osztályos korosztályában. A versenyre az egész országból és a Veszprémi Főegyházmegyéből kétszáznál többen jelentkeztek; az első fordulóra 161-en, a második fordulóra 140-en küldték vissza a feladatlapjaikat.

Külön értékelték és díjazták a veszprémi és a más egyházmegyéhez tartozó egyházi iskolák diákjainak munkáit, valamint a tankerületek, nemzetiségi önkormányzatok és alapítványok által fenntartott iskolák diákjainak munkáit.

Az első három helyezést elért versenyzők díjazásban részesültek, melynek díjátadó ünnepsége Búcsúszentlászlón volt a hittanostalálkozón, május 21-én.

Szívből gratulálunk mindenkinek, aki a Veszprémi Főegyházmegye által meghirdetett kétfordulós Országos Internetes Hittanversenyen kitartott, és az iskolai feladatain felül lelkesen kereste a kincseket!

A verseny díjazottjainak névsorát ITT találják.

Forrás:  Veszprémi Főegyházmegye

Fotó: Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria