Kilenc diák kapott Szent Imre-díjat Veszprémben

Hazai – 2018. május 14., hétfő | 12:22

Hatodszor adták át a Szent Imre-díjat május 12-én, a veszprémi Boldog Gizella-ünnep keretében. Ezúttal a főegyházmegye kilenc tanulójának kiemelkedő tanulmányi eredményét és példamutató hitéleti tevékenységét ismerték el. A nap során sportversenyeket és izgalmas programokat is rendeztek fiataloknak.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szent Imre-díjat az ünnepi szentmisét követően adta át Márfi Gyula veszprémi érsek. Az elismerést idén Bohoni Csaba, Tekker Dániel, Tóth-Almási Borbála, Bertalan Dániel László, Horváth Cecília, Dormán Dóra, Kéthely Loretta, Zsikla Máté és Takács Zoltán kapta. A szertartást követően akadályverseny várta a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő iskolák tanulóit, a sportot kedvelők pedig a Padányi Katolikus Iskolában megrendezett Gizella-kupán mérhették össze focitudásukat. 

Az akadályverseny során a Veszprém belvárosában felállított állomásokon  a fiatalokat kispapok várták, akik megismertették velük Bódi Mária Magdolna, Boldog Brenner János, Szent István és Boldog Gizella életét, de hallhattak a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus missziós keresztjéről, a Szaléziánum legújabb kiállításának kapcsán pedig az idén 25 éves veszprémi érsekségről tudhattak meg értékes információkat.

A program a Szent Mihály-bazilikában zárult, ahol az iskolák csoportjai néhány perces műsort adtak elő. 

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria