Kismaroson tartott megbeszélést a magyarországi szerzetesrendek elnöksége

Megszentelt élet – 2022. január 19., szerda | 15:44

Január 12–13-án tartotta meg éves stratégiai napját a Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának (MRK) és a Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának (FSzK) elnöksége Kismaroson. A két konferencia elnökségi tagjait a kismarosi ciszterci nővérek látták vendégül.

A női és férfi konferencia a kilencvenöt magyar szerzetesrendet képviseli, fogja össze, átfogóan gondolkozik róluk, elősegítve az együttműködésüket is.

A Magyarországi Rendfőnöknők Konferenciájának a találkozón jelen lévő elnökségi tagjai: Németh Emma SSS (elnök), Suller Melinda SJC (elnökhelyettes), Deák Hedvig OP, Kórodi M. Veronika SFPS, Tornya Erika RSCJ. A Férfi Szerzeteselöljárók Konferenciájának jelen lévő elnökségi tagjai: P. Hortobágyi T. Cirill OSB (elnök), P. Vizi Elemér SJ (alelnök), P. Berhidai Piusz OFM, P. Barta Szabolcs CM, P. Szakál Ádám Márton SP.

A szerzetes-elöljárók irodájából Kiss Didák OFM irodavezető vett részt az eseményen. A stratégiai napot Matolcsy János senior tanácsadó vezette.

A stratégiai megbeszélés aktuális munkafolyamatok beszámolóiból állt, majd ezek nyomán együtt gondolkodtak a konkrét lépésekről az elnökségi tagok.

Az elnökség a szerzetesi iroda munkáját és az általa össszefogott együttműködéseket áttekintette, értékelte, majd a jelenlegi és jövőbeni feladatok között fontossági sorrendet állított fel. Kiemelt területnek nevezték meg többek között az emberi méltóság témakörét a gyermekvédelem és szerzetesi szociális területen is, a hivatásgondozást, a történeti kutatást, a működő munkacsoportok koordinálását, a könyvkiadást. Külön hangsúlyt fektették a szerzetesség jövője kérdéskörre és a szinodális folyamatra.

A megbeszéléseken kívül közös imádság, szentmise és beszélgetések is részei voltak a találkozónak.

Forrás: Szerzetesek.hu

Szöveg: Mészáros Anett/MSZKI

Fotó: MSZKI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria