Lehet még csatlakozni – Meghosszabbított regisztrációval vár mindenkit a „72 óra” önkéntes akció

Hazai – 2017. október 6., péntek | 19:36

A nagy érdeklődésre való tekintettel október 8-ig nyitva áll a 72ora.hu regisztrációs felülete, hogy az ország bármely pontján élő diákok jelentkezhessenek az október 12. és 15. között zajló „72 óra kompromisszum nélkül” háromnapos szociális, önkéntes akcióra.

A „72 óra kompromisszum nélkül” önkéntes akciót tizedszerre rendezi meg a három történelmi keresztény egyház hazánkban. Az idén „Több vagy, ha adsz!” mottóval meghirdetett program Magyarország fiatalságát összefogásra hívja: tegyünk együtt másokért és környezetünkért. És miért kompromisszum nélkül? Mert a résztvevők a háromnapos önkénteskedés előtti nap kapják meg feladatukat.

A szervezők október 8-án éjfélig várják az önkéntesek jelentkezését. A leendő önkénteseknek a „72 óra” honlapjának regisztrációs felületén található adatlapot kell kitölteniük, amely által többek között intézmények, játszóterek felújításához, erdőtakarításhoz, szociális segítségnyújtáshoz, különböző közösségeknek kulturális műsorok szervezéséhez ajándékozzák idejüket és munkájukat egy, két vagy három napra. Az akció olyan tevékenységeket foglal magában, amelyek iskolai közösségi szolgálatként is végezhetők.

Az idén tízéves „72 óra” különleges jubileumi megnyitórendezvénye október 12-én, csütörtökön 17 órakor kezdődik a Tesla Budapest Klubban (1075 Budapest, Kazinczy utca 21.). 

A „72 óra kompromisszum nélkül” akció fővédnökei – a Margaret Island zenekar és Horváth Boldi, a Kelemen Kabátban együttes frontembere – meglepetéssel készülnek, ezenkívül az elmúlt évek fővédnökei is jelen lesznek az eseményen, illetve több influencer is tiszteletét teszi. Az elmúlt évekhez hasonlóan a résztvevők itt kapják majd meg a következő három napban teljesítendő feladataikat is. A nyitórendezvény keretében a „Több vagy, ha adsz” filmpályázat nyerteseit is megismerheti a közönség. A díjazott kisfilmeket le is vetítik.

A megnyitón tárgyi adománygyűjtést is szerveznek: az akcióban részt vevő budapesti szociális intézmények számára gyűjtenek tartós eszközöket, melyekből csomagokat készítenek. A megnyitó helyszínén és időpontjában fogadják az önkéntesek a felajánlásokat: íróeszközöket, füzeteket, játékokat, könyveket és bármilyen apró személyes ajándékot.

Forrás és kép: 72 óra kompromisszum nélkül

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria