Lezárult a 2022-es Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó

Külhoni – 2022. augusztus 16., kedd | 14:50

Az egyéniség, egység és Egyház témakörök határozták meg az augusztus 9. és 13. között 3 az 1-ben! mottóval megrendezett Csíksomlyói Ifjúsági Találkozót (CSIT) és vitték közelebb a fiatalokat önmagukhoz, egymáshoz és az Egyházhoz. A keresztény ifjúsági táborban, melynek idén a csíksomlyói Szent István Gyermekvédelmi Központ udvara adott otthont, idén több mint ötszázan vettek részt.

Augusztus 13-án, a találkozó utolsó napjának reggelén a fiatalok kiscsoportokban értékelték ki az elmúlt napokat; megosztották egymással a legjobb élményeiket, összegezték a tanításokon elhangzott útravalókat.

A hálaadó szentmisét Kerekes László segédpüspök mutatta be, arra buzdítva a fiatalokat, hogy a CSIT alatt megéltek és tapasztaltak indítsák el őket egy olyan úton, amely a mély és meggyőződéses hit felé vezet.

A szentmisét követően a fiatalok még egyszer utoljára eltáncolták a himnusztáncot, és a főszervezők irányításával megismerhették mindazt a közel 150 embert, akik a háttérben mindent megtettek, hogy az idei találkozás is feltöltő legyen.

Csíki Szabolcs főegyházmegyei ifjúsági főlelkész zárta le útravaló gondolataival a keresztény ifjúsági tábort, arra hívva meg a fiatalokat, hogy amit megtapasztaltak, bátran adják tovább. Menjenek haza és mondják el papjaiknak, hogy mit jelentett számukra ez a találkozó, és jöjjenek jövőre is: „Gyertek, találkozzunk, együtt építsük és formáljuk az Egyházat, ami értünk van.”

A résztvevők a jövő évi CSIT-en való találkozás reményében búcsúztak el egymástól.

Az idei Csíksomlyói Ifjúsági Találkozó napjairól, eseményeiről a rendezvény Facebook-oldalán olvashatnak bővebben.

Forrás: Romkat.ro

Szöveg: a CSIT médiacsapata

Fotó: Csog István Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria