Ma még rendelkezhet adója egyházi 1%-áról!

Hazai – 2022. május 20., péntek | 10:51

A korábbi évekhez hasonlóan idén is lehetőségünk van felajánlani személyi jövedelemadónk egyházi százalékát – éppen ma, május 20. éjfélig. A Magyar Katolikus Egyház az előző évekhez hasonlóan 2022-ben is segíti az adózók tájékozódását az 1%-os kampány során. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását közöljük.

Fontosnak tartjuk, hogy rendelkezzen adója egyházi 1%-áról. Idén is lehetőség van arra, hogy a NAV készítse el az adózók bevallását, ezért szeretnénk felhívni figyelmét, hogy abban az esetben is külön rendelkezhet személyi jövedelemadója 1%-ának felajánlásáról, ha ezt a lehetőséget választotta. 2018-tól a benyújtott nyilatkozata újabb nyilatkozat beadásáig vagy ennek visszavonásáig érvényes marad.

A személyi jövedelemadó 1+1%-áról a 21EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon rendelkezhet.

A Magyar Katolikus Egyház technikai száma: 0011

Amennyiben kapott az adóhatóságtól levelet, amelyben felajánlják az adóbevallás elkészítését, ennek mellékleteként megkapta az EGYSZA nyomtatványt is. Ezt kell kitöltenie és az adóhatósághoz eljuttatnia legkésőbb május 20-ig.

Ügyfélkapuval nem rendelkező személyeknek is lehetőségük van az online felületen való rendelkezéshez. Ebben az esetben az eszja.nav.gov.hu oldalon válassza a regisztráció nélküli online felület lehetőséget.

Kérjük, abban az esetben is tegye meg felajánlását a Magyar Katolikus Egyháznak, ha személyi jövedelemadója bizonyos kedvezmények miatt nulla forint (például családi adókedvezmény). Az állam ugyanis a felajánlók számánál ezeket a rendelkezéseket is figyelembe veszi. Az egyházaknak biztosított kiegészítő támogatás felosztása ugyanis a rendelkezők száma alapján történik, amelybe a nulla forintról szóló felajánlás is beleszámít.

Köszönjük, ha támogatja szolgálatainkat!

Forrás és fotó: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria