Magyarországra érkezik a Loyolai Szent Ignác életét bemutató film

Kultúra – 2017. március 29., szerda | 23:02

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya közleményét adjuk közre.

A Loyolai Szent Ignác életét bemutató első játékfilm magyar változatának felhasználói jogosultjaként a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya örömmel értesít mindenkit, hogy a Paolo Dy által rendezett nagysikerű film bemutatójára 2017. április 24-én az Uránia Nemzeti Filmszínházban kerül sor, ezt követően az év folyamán megkezdik országos terjesztését – beleértve a DVD változatot is.

* * *

Amint arról korábbi írásunkban is beszámoltunk, 2016. július 27-én volt a világpremierje a Loyolai Ignác (Ignacio de Loyola) című filmnek, amelyet Spanyolországban forgattak a JesCom (Jesuit Communications), a Jézus Társasága Fülöp-szigeteki Tartománya „médiatagozatának” megbízásából.


A Loyolai Szent Ignác (1491–1556) élettörténetén alapuló filmet Paolo Dy írta és rendezte, a főbb szerepekben Andreas Muñoz, Javier Godino és Julio Perillán látható; világpremierjére, a Fülöp-szigeteki bemutatóra tavaly, pár nappal a rendalapító július 31-én ünnepelt emléknapja előtt került sor.

A filmet a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya jóvoltából mutatják be április 24-én Budapesten, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.

A magyarországi premier médiapartnere a Magyar Kurír és az Új Ember.

Forrás és fotó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria