Május 17-én ünnepeljük Scheffler János vértanú püspök emléknapját

Külhoni – 2014. május 16., péntek | 12:00

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye boldogjának emléknapján, május 17-én különösképp is várják a híveket a templomokba – tájékoztat az egyházmegyei honlap.

Boldog Scheffler János vértanú püspököt 2011. július 3-án, az egyházmegyei búcsú keretén belül, a Szatmárnémeti főterén összegyűlt hívek előtt avatta boldoggá Angelo Amato bíboros, a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának prefektusa.

Akkor mondták ki emléknapjának időpontját is: a Szentatya  minden év május 17-ét jelölte meg. Ezen a napon az egyházmegye minden templomában a szentmisékben megemlékeznek Boldog Scheffler János hűségéről, a végsőkig való kitartásáról, áldozatáról, példamutatásáról, hálát adnak érte, és kérik közbenjárását.

Idén ugyanakkor már egy imafüzetet is a kezükbe vehetnek a hívek. Schönberger Jenő püspök idei harmadik körlevelében emlékezteti papjait a Boldog Scheffler János közbenjárását kérő ima fontosságára, és értesít egy imafüzet elkészültéről, melyben a vértanú püspök rövid életrajza mellett egy, a gondolataiból összeállított kilenced és litánia, valamint imák találhatók.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria