Megkezdődött a „Szent Márton ládája” jótékonysági akció Szombathelyen és Zalaegerszegen

Hazai – 2015. december 3., csütörtök | 19:58

Mindkét megyeszékhelyen sajtótájékoztatóval egybekötve indították útjára Veres András szombathelyi megyéspüspök és Berta László, a Zalaco Sütőipari Zrt. tulajdonos-vezérigazgatója a „Szent Márton ládája” elnevezésű jótékonysági akciót december 3-án.

A Zalaco hét szombathelyi és hét zalaegerszegi boltjában lehet a rászorulók részére péktermékeket vásárolni és azokat a ládába elhelyezni.

A jótékonysági akció kapcsolódik a Szent Márton, a Szombathelyi Egyházmegye védőszentje születésének 1700. évfordulójára meghirdetett jubileumi évhez. Veres András megyéspüspök a Zalaegerszegen tartott sajtótájékoztatón kiemelte: Szent Márton alakja emlékeztet mindenkit a másik ember felé odaforduló, másokat felemelő szeretetre, annak gyakorlására. Ezt szeretné az egyházmegye a most induló akcióval megvalósítani.

Aki szeretne jót tenni embertársaival, annak ez is egy járható út, és lesznek talán olyanok is, akiket ez a kezdeményezés indít jótékonykodásra. Remélem, minél többen átélik az adakozás örömét, és rajtuk keresztül a nélkülözők is megtapasztalják a szeretetet – mondta Veres András.

A Zalaco Sütőipari Zrt. a térség egyik legnagyobb sütőipari vállalata. A cég egyedüliként csatlakozott a Szombathelyi Egyházmegye felhívásához. A tulajdonos, Berta László pannonhalmi bencés öregdiákként ismeri Szent Márton szellemiségét, ezért is vállalta a részvételt az akcióban. Elmondta: mintegy ötvenezren vásárolnak a vállalat boltjaiban, így sok emberhez el tudnak jutni.

Zalaegerszeg fontosnak tartotta, hogy támogassa az akciót – tette hozzá Balaicz Zoltán, a város polgármestere. Kiemelte: azzal, hogy a térség egyik legjelentősebb vállalatával fogott össze az egyházmegye, nagyon sok egerszegi és Zala megyei polgár számára tudják majd szebbé tenni az ünnepi időszakot.

Az akció adventben indul, és folytatódik 2016-ban is.

Az akcióban részt vevő üzletek:

Szombathely, Fő tér 16.
Szombathely, Király u. 1.
Szombathely, Szűrcsapó u. 23.
Szombathely, Thököly u. 33.
Szombathely, Vásárcsarnok
Szombathely, Fő tér 3–5.
Szombathely, Szelestey u. 62.

Zalaegerszeg, Berzsenyi u. 12.
Zalaegerszeg, Kazinczy tér 9.
Zalaegerszeg, Piac tér 6.
Zalaegerszeg, Széchenyi tér 4–6.
Zalaegerszeg, Bíró M. u. 37.
Zalaegerszeg, Kossuth u. 32.
Zalaegerszeg, Dél Hercegnője, Kossuth u. 61.

Az üzletekben kihelyezett matricák és plakátok is segítik a vásárolókat a tájékozódásban.

Forrás, fotó és videó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria