Megköszönte a görögkatolikus mentőcsoport segítségét az ecuadori nagykövet

Hazai – 2016. május 14., szombat | 12:04

A LEGOTT görögkatolikus mentőcsoport a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat jóvoltából jutott el Ecuadorba, amelyet április 16-án súlyos földrengés sújtott. María del Carmen González, az ország magyarországi nagykövet asszonya levélben mondott köszönetet Kocsis Fülöp metropolitának.

Excellenciás uram!

Az Ecuadori Köztársaság Kormánya és a magam nevében szeretném megköszönni a Hajdúdorogi Főegyházmegye segítségét, amelyet az Ecuadorban 2016. április 16-i pusztító földrengés áldozatainak nyújtott a LEGOTT görögkatolikus mentőcsoport támogatásán keresztül.

A katasztrófát követő második napon a helyszínre utazó hattagú mentőcsapat sok-sok ecuadori család számára tette lehetővé, hogy elhunytjaiktól katolikus rituálé szerint vehessenek végső búcsút. Munkájukra Manabí tartomány népe generációkon keresztül emlékezni fog.

Ezen alkalmat is megragadom Excellenciás Uram, hogy őszinte nagyrabecsülésemről biztosítsam Önt és a Hajdúdorogi Főegyházmegyét, reménykedve abban, hogy az áldozatok emlékére 2016. május 23-án, 20 órakor a Mátyás-templomban szervezett koncertünkön Excellenciádat is a vendégek között üdvözölhetjük.

María del Carmen González Cabal

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria