Menamparampil indiai érsek meglátogatta a Jemenben elhurcolt szalézi pap hozzátartozóit

Megszentelt élet – 2016. április 14., csütörtök | 9:00

Thomas Menamparampil, Gauháti emeritus érseke meglátogatta szalézi rendtársa, Thomas Uzhunnalil családját. Az indiai főpásztor személyesen ismeri a március 4-én elhurcolt szerzetest, és azért kereste fel hozzátartozóit, hogy vigaszt és reményt nyújtson nekik és együttérzéséről biztosítsa őket.

Thomas Menamparampil, a dzsovai egyházmegye apostoli adminisztrátora és Gauháti nyugalmazott érseke több alkalommal is találkozott Tom Uzhunnalillal, és ismerte a nagybátyját, Mathew atyát is, aki a jemeni szalézi missziót alapította.

Az érsek az AsiaNewsnak adott interjúban azt mondta Tom atyáról: „A kezdetektől fogva csodáltam a bátorságát és az előrelátását minden helyzetben.” A főpásztor szerint a szerzetes fel volt készülve a szenvedésre, és mindig maradásra ösztönözte Teréz anya szintén Jemenben szolgáló nővéreit, akár a vértanúság árán is. „És pontosan ezt is tették” – fűzte hozzá az érsek, aki sírva fakadt, amikor értesült a négy szerzetesnő haláláról.

Nemrégiben az érsek meglátogatta Tom atya családját a Kerala állambeli Ramapuramban, és emlékeztette őket arra az együttérző figyelemre, amellyel világszerte kísérik az elrabolt szalézi szerzetes sorsát. Számos helyi hívő, köztük a püspök is, felajánlotta, hogy együtt imádkozik Tom atya bátyjával, Mathew-val. „A 20. zsoltár első öt versével kezdtük, ez a kedvencem... Ahogy elolvastam az első sort: »Az Úr hallja imáitokat a nehéz időkben«, ő sírva fakadt” – emlékezett Menamparampil érsek.

A főpásztor hozzátette: „Néhány évvel ezelőtt egy indiai szalézit, James Pulickalt elrabolták Szudánban, és néhány évig az emberrablók fogságában maradt. Ugyanakkor az atya szívjósága annyira megérintette a szívüket, hogy a végén elengedték. Bízunk az Úrban, és tudjuk, hogy mindennek eljön az ideje.”

Thomas Uzhunnalilt, a bengalurui szalézi rendtartomány papját március 4-én a Szeretet Misszionáriusai ádeni kolostorából hurcolták el terroristák, miután végeztek az ott szolgáló négy szerzetesnővérrel és a szerzetesközösség tizenkét munkatársával.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria