Örökfogadalom-tétel Debrecenben

Hazai – 2008. augusztus 18., hétfő | 10:53

Július 31-én ünnepélyes örökfogadalmat tett három iskolanővér: Erős Katalin M. Renáta, Kutas Szilvia M. Janka, valamint Nyúl Patrícia M. Fidelis.

A Miasszonyunkról Nevezett Szegény Iskolanővérek közös nyári lelkigyakorlatának idén is a debreceni Svetits Intézet adott otthont. A közösség az együtt töltött csendes hétvégén köszöntötte a jubiláns rendtársakat: Relindisz, Karola és Reginálda nővér 65 éve, Jolánta, Rita és Szilvána nővér 50 éve, Agnéta, Emerica, Georgia, Julitta és Terezita nővérek 45 éve, Katalin nővér 35 éve, Teréz nővér 25 éve, Hedvig, Irén, Márta, Petra és Vera nővérek 20 éve tettek első fogadalmat.

Az ünnepélyes örökfogadalmi szentmise főcelebránsa Bíró László kalocsa-kecskeméti segédpüspök volt. Koncelebrált többek között a lelkigyakorlatot vezető Mustó Péter, Szőcs László és Vizi Elemér jezsuita, Tőzsér Endre piarista és Kabar Sándor atya. A miséző papok között volt Fidelis nővér ikertestvére, Nyúl Viktor pécsi egyházmegyés pap is – tájékoztatták szerkesztőségünket az iskolanővérek.

Az új örökfogadalmas Renáta nővér több éves budapesti oktató munka után jelenleg a szegedi Karolina Iskolában tanít történelmet, hittant és médiaismeretet. A Pázmány Péter Katolikus Egyetem doktori iskolájának hallgatója. Janka nővér jelenleg a tartományfőnöknő mellett lát el segítő feladatot. Szintén a Karolina Iskolában tanított matematikát, ahol korábban érettségizett. Fidelis nővér a pesti Patrona Hungariae Gimnáziumban végzett; a tanítói és óvónői diploma megszerzése után egy évet töltött Gambiában, azóta a pesti iskolában dolgozik.

A közös ünneplés alkalmával megtelt a Svetits Szent Kereszt Kápolnája. A nővérek és a rokonok mellett sok diák, szülő, munkatárs is eljött az ország különböző részeiből.

Magyar Kurír