Pedagógusokat bemutató pályázatot hirdet az Apor-főiskola középiskolásoknak

Hazai – 2022. január 6., csütörtök | 14:00

Országos alkotói pályázatot hirdet középiskolás diákok számára az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) esszé és kisfilm kategóriában. A pályaművekben azokat a környezetükben élő vagy általuk ismert, 1–12 éves korú gyermekeket nevelő pedagógusokat mutathatják be a tanulók, akikre felnéznek és akiknek nagyra becsülik munkájukat. A pályázati anyagok leadásának határideje: 2022. február 7.

A pályázatra két életkori kategóriában – 9–10. és 11–12. osztályos tanulók – lehet jelentkezni, kétféle műfajban. A főiskola várja azokat a saját alkotású esszéket vagy kisfilmeket, amelyekben középiskolás diákok – egyénileg vagy csoportosan – bemutatják az 1–12 éves gyermekeket nevelő pedagógusok munkájának szépségét. A beadott pályamunka alapfeltétele, hogy megszólaljon benne legalább egy aktív pedagógus.

A kisgyermekeket nevelő pedagógusok munkája minden korban az egyik legbecsülendőbb és legtiszteletreméltóbb társadalmi küldetés volt – ez ma is így van. A csecsemő és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, a tanító, a kicsikkel törődő szociálpedagógus mind a családok legféltettebb kincsei: a gyerekek gondozásában, fejlesztésében segítik a szülőket. Az Apor-főiskola pályázatával szeretné felhívni a figyelmet munkájuk és személyes elhivatottságuk felbecsülhetetlen értékére.

Az írásbeli munkák megadott terjedelme 3–5 gépelt oldal (7500–12500 karakter, szóközökkel) PDF-formátumban; a kisfilmek hossza 3–5 perc. A díjazás életkori és műfaji kategóriánként történik (3-3 helyezés) oklevéllel és 10, 20, illetve 30 ezer forint jutalommal.

A pályázati anyagokat 2022. február 7. (hétfő) 24 óráig lehet elküldeni – filmek esetében WeTransfer-felületen keresztül – a palyazat@avkf.hu e-mail-címre.

A nevezés díjmentes.

Eredményhirdetés: 2022. február 24-én 10 órakor az Apor Vilmos Katolikus Főiskola váci épületében

A pályázattal kapcsolatos további tudnivalók, feltételek a főiskola honlapján olvashatók.

Forrás és fotó: Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria