Székely János mutatott be szentmisét a szombathelyi Mária Rádió indulásának alkalmából

Hazai – 2017. október 9., hétfő | 14:00

Október 7-én, Rózsafüzér Királynője emléknapján kezdte meg működését Szombathelyen is a Mária Rádió. Ebből az alkalomból Székely János szombathelyi megyéspüspök, a Mária Rádió védnöke mutatott be szentmisét a székesegyházban, ez volt az induló rádió első közvetítése.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Ezen a napon tartott az önkéntesek számára találkozót a rádió Szombathelyen. A Brenner János Kollégiumban Szabó Tamással, a rádió elnökével beszélgettek az önkéntesek az előttük álló feladatokról, a lehetőségekről.

A Martinus.hu-nak, a Szombathelyi Egyházmegye honlapjának adott interjújában Szabó Tamás kiemelte: a rádió Olaszországból indult, harmincéves múltra tekint vissza, ma már hetven országban hallgatható. Hazánkban tizenkét éve kezdte meg működését. Szombathely a huszadik adó az országban, az egyházmegyében még Celldömölkön és Sárváron is működik Mária Rádió. A rádió feladata Isten igéjének terjesztése, mindezt számtalan önkéntes munkájával teszi, mondta Szabó Tamás. Szombathelyen már most ötven önkéntes segíti az induló rádió munkáját.

Elmondta: külön kegyelem, hogy akkor kezdheti meg a működését a rádió Szombathelyen, amikor Székely János került az egyházmegye élére, aki a rádió védnöke is. „Remélem, hogy a rádió segít a mindennapi életben is szebben élni azáltal, hogy Isten élettanácsait megismerteti az emberekkel” – hangsúlyozta Szabó Tamás.

Napjainkban, amikor nemzetünk nehéz helyzetben van, nincs más lehetőségünk, mint Szent István királynak: Istenhez kell kiáltanunk, Mária oltalmát kell kérnünk. Ezért olyan nagy öröm a mai nap, amikor a Mária Rádió megkezdi működését. Az emberek ma is vágynak Isten igéjére, békéjére. Ezt közvetíti a rádió – mondta szentbeszédében Székely János, aki a szentmisét követően megáldotta a rádió Hollán Ernő utcai stúdióját.

A teljes prédikációt ITT hallgathatják meg.

Az adó az FM 88,4-es frekvencián hallható Szombathelyen és környékén, több mint száz településen.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria