Szentlélek-váró imaestet tartott a Nyolc Boldogság Közösség

Megszentelt élet – 2018. május 27., vasárnap | 19:16

A Nyolc Boldogság Közösség május 19-én, pünkösd előestéjén Szentlélek-váró imaestet tartott a budapesti Örökimádás-templomban. A közösség beszámolóját adjuk közre.

Közösségünk számára fontos a pünkösd megünneplése, hiszen hivatásunk a Lélekben való élet, és ennek öröméről, reményéről szeretnénk tanúságot tenni. Imaesteket azért szervezünk, hogy sokakkal osztozhassunk a Lélektől kapott kincsekben, és megerősítsük egymást. A dicsőítés, a buzdítás, a közbenjárás és a szép templomi dekoráció is mind abban segít, hogy meg tudjunk nyílni a Lélek számára, aki mindig újat ad, az egyén és az Egyház szükségletei szerint.

Az imaesten Theresia nővér buzdításának kiindulópontja János evangéliuma volt, az a rész, amikor Jézus ezt mondja a Lélekről: „Ő engem fog megdicsőíteni, mert az enyémből merít, és azt közli veletek.” (Jn 16,14)

Kértük, hogy a Szentlélek segítsen megváltoztatni látásunkat, hiszen sokszor csak „fekete-fehérben”, jó vagy rossz kategóriákban vagyunk képesek látni az életet, egymást, nem értjük a másik nyelvét, miközben Isten a legváltozatosabb színeket, árnyalatokat szeretné megmutatni nekünk.

A dicsőítés és a buzdítás után csendes vezetett ima következett, amelyben mindenki személyesen kérhette azt az ajándékot, amire a leginkább szüksége van. Ezután meghívtuk az imaest résztvevőit, hogy jöjjenek ki a szentélybe, ahol a közösség tagjai körbevették őket, és imádkoztak értük. Megtapasztaltuk a Szentlélek jelenlétét, aki örömmel, vigasztalással, gyógyulással, kiengesztelődéssel ajándékozta meg a szíveket, és igazi pünkösdi néppé formált minket. 

Sokan tettek tanúságot az est folyamán kapott kegyelmekről. Egyik testvérünk ezt mondta: „Ma az az élmény erősödött meg bennem, hogy Jézus által szabad utunk van a szentélybe, és jó az Úr családjába tartozni!”

Forrás és fotó: Nyolc Boldogság Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria