Több vagy, ha adsz! – Filmpályázat a „72 óra kompromisszum nélkül” ifjúsági önkéntes akció keretében

Kultúra – 2017. szeptember 5., kedd | 13:07

A „72 óra kompromisszum nélkül” szociális önkéntes akciót a három történelmi keresztény egyház szervezi immár tizedik éve. Az idén jubiláló kezdeményezés szervezői filmes pályázatot hirdetnek „Több vagy, ha adsz!” mottóval.

A „72 óra kompromisszum nélkül” akció célja, hogy együtt tegyünk másokért, szűkebb vagy tágabb környezetünkért. Az önkéntesség megélése mindennapjaink része, és néha észre sem vesszük, amikor önzetlenül adunk. Ennek tudatosítása fontos, hiszen ha valamire odafigyelünk és szívesen tesszük, akkor jó szokásunkká is válhat.

A pályázatra 3–5 perces animációs, dokumentum- vagy kisjátékfilmet várnak, amelyben a pályázó bemutatja, mit jelent számára a „Több vagy, ha adsz!” felhívás.

A pályázat célja, hogy felhívják a társadalom figyelmét az önkéntesség fontosságára, a „72 óra kompromisszum nélkül” ifjúsági akcióra, valamint a fiatalokban rejlő erőre.


A kisfilm legyen elgondolkodtató; egyedi; tartalmazza a dráma vagy a humor eszközeit; hívja fel a figyelmet az önkéntesség fontosságára; dolgozza fel a mindennapokban is megjelenő önzetlen segítségnyújtást; jelenjen meg benne a „Több vagy, ha adsz!” felhívás; mutassa meg, hogy mit jelent kompromisszum nélkül adni.

Pályázni több filmmel is lehet, de legyen saját, máshol még nem publikált alkotás.

További információ és a pályázat pontos kiírása a „72 óra kompromisszum nélkül” akció honlapján olvasható.

A pályázatokat e-mailben várják a kommunikacio@72ora.hu címre.

Leadási határidő: 2017. október 4., 16 óra

Forrás és fotó: 72ora.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria