Többórás szentségimádás a felvidéki Nagykaposon

Kishírek – 2018. szeptember 25., kedd | 10:01

Szeptember 21-én, a hónap harmadik péntekén háromórás szentségimádásban imádkoztak a nagykaposi római katolikus plébánia hívei az Oltáriszentségben jelen lévő Jézushoz. Jeso Eszter írását közöljük, szerkesztve.

A 18 órákor kezdődő magyar nyelvű szentmise után Susko Mihály nagykaposi esperes-plébános az oltárra helyezte az Oltáriszentséget, és arra buzdította a jelenlévőket, hogy foglalják imáikba a városnak és környékének lelki megújulását, kérjék az Úr áldását a bérmálás szentségének felvételére készülő fiatalok számára, illetve azokra, akik az elmúlt években részesültek a krisztusi nagykorúság szentségében, és járjanak közben fohászaikkal a tervezett Szentlélek-szeminárium megvalósulásáért az esperesi körzetükben.

A csendes szentségimádás során a hívek letehették az Úr elé minden terhüket, és feltárhatták előtte örömüket. A templomban uralkodó csend segítette a belső csendet és így az Úr szavának meghallását.

A szentségimádás 22 órakor, a Tantum ergo eléneklésével zárult, majd Schmotzer Péter nagykaposi káplán szentségi áldásban részesítette az imádság résztvevőit.

Susko Mihály plébános úgy köszönt el a hívektől, hogy ezt az istenélményt minden hónap harmadik péntekén újra átélhetik.

Szöveg és fotó: Jeso Eszter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria