Tokodi László OP a debreceni domonkos kolostor új házfőnöke

Megszentelt élet – 2022. augusztus 12., péntek | 13:40

Peter Kreutzwald OP, a teutón provincia tartományfőnöke augusztus 1-jén Tokodi Lászlót nevezte ki a debreceni domonkos kolostor új házfőnökévé, miután a korábbi házfőnök, Górski Jacek hivatali ideje július 31-én lejárt. Tokodi László augusztus 8-án, Szent Domonkos főünnepén Kostecki Andrzej OP tartományi vikárius kérésére elfogadta a döntést, letette a hitvallást és elfoglalta hivatalát.

Andrzej atya a beiktatást követően ünnepi szentmisét celebrált. Homíliájában hangsúlyozta, hogy Jézus minden helyzetben mellettünk marad, hisz Ő maga mondta: „én veletek vagyok minden nap a világ végéig!” (Mt 28,20) Az új házfőnök mellett is ott lesz, hogy ő is Jézus jelenlétét testesítse meg az emberek mellett.

Tokodi László 1982-ben született Baján. 2007-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, mint okleveles építőmérnök. 2009-ben tett fogadalmat a domonkos rendben, majd tanulmányait a krakkói domonkos kolostorban a Domonkos Teológiai-Filozófiai Kollégiumban végezte. 2015-ben Székely János püspök szentelte pappá a budapesti Rózsafüzér Királynéja templomban. Pappá szentelése óta Debrecenben szolgál. Szívügye az evangelizáció és a katekumenek szentségekre való felkészítése. Emellett a „Szólj be a papnak!” mozgalom egyik alapítója, valamint a debreceni Szent II. János Pál Intézet elnöke.

Forrás és fotó: Domonkosok.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria