Új katolikus óvoda épül Sopronban

Hazai – 2022. március 9., szerda | 18:47

A Győri Egyházmegye 2018-ban kezdte meg a Magyar Katolikus Egyház óvodafejlesztési programja keretében saját óvodafejlesztési, felújítási programjának megvalósítását, amely több ütemben, 7 helyszínen történik. Az új soproni óvodában 2 csoportban összesen 44 óvodás gyermek kezdheti meg szeptemberben a nevelési évet.

Első lépésben a soproni Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium új óvodája épült meg a Lővérek városrészben (Sopron kertes villa- és üdülőnegyede – a szerk.), amely azóta teljes kihasználtsággal biztosítja a környék óvodáskorú gyermekeinek ellátását.

A Győri Egyházmegye kiemelt célja, hogy egy olyan új óvodát hozzon létre, amely lehetővé teszi, hogy a katolikus vallás szellemiségében élők, vagy azt igénylők már a legkisebb gyermekeik családon kívüli nevelését is a katolikus értékrendben kezdhessék meg. Az elmúlt években az egyházi fenntartású bölcsődék, óvodák, iskolák iránti igény jelentős mértékben megnőtt. Az egyházmegye egy olyan oktatási rendszer kiépítésén dolgozik, amely biztosítja a folyamatosságot az egyházi intézménybe járó gyermekek részére bölcsődétől az érettségiig.

Az új óvoda komplex felszerelése mellett az épület utcafronti homlokzatát is felújítják, így újra méltóságteljesen jelenhet meg környezetében.

Forrás és fotó: Győri Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria