Újabb segélyszállítmány érkezett Hamburgból a nyíregyházi Karitászhoz az Ukrajnából menekülőknek

Hazai – 2022. augusztus 10., szerda | 14:45

Augusztus 4-én, a késő esti órákban immár negyedik alkalommal érkeztek Nyíregyházára Németországból a hamburgi kutyás mentők (BRH-Rettungshundestaffel Hamburg) munkatársai, akik újabb segélyszállítmánnyal támogatják az Ukrajnában dúló háború ártatlan áldozatait és a háború elől menekülőket.

A BRH-Rettungshundestaffel szervezete által meghirdetett gyűjtésben számos neves személyiség és művész is közreműködött. Ennek eredményeként jelentős értékű és nagy mennyiségű adományt szállított Magyarországra a kutyás mentők hét önkéntese egy emelőhátfalas tehergépkocsival. Az adományok a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász raktárába, a Szent Miklós-házba kerültek, ahonnan ezek túlnyomó többségét a határon túlra, kisebb részét a Magyarországra menekült személyek megsegítésére viszik tovább a Karitász munkatársai.

A karitászraktárban felhalmozott dobozokban nagyrészt higiéniai eszközök, mosószerek, öblítők, kézfertőtlenítők, felnőtt pelenkák, mobil mosdók vannak, de powerbank, tartós élelmiszerek, gyógyászati felszerelések, ruhák, takarók és állateledel is található. Mindezt a raktárban Oláh Tamás, a Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója mutatta meg a Nyíregyházi Egyházmegye munkatársának az átvétel másnapján.

Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Szöveg és fotó: P. Tóth Nóra

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria