Újjászerveződött az egyeki karitászcsoport

Hazai – 2018. január 31., szerda | 9:10

A Szent Ferenc Karitász alakuló értekezletét január 26-án tartották Egyeken. A találkozón részt vett Mészáros László, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász igazgatója.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az alakuló ülésen az egyeki karitászcsoportért felelős Papp László plébános a szervezet hitbéli alapjairól beszélt. Kiemelte: a karitász Krisztus szívéből nő ki, alapja az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek gyakorlása, missziós jelleggel. „Küldetésünk ösztönözzön bátor és szokatlan lépésekre! Az egyházközségben mindenki karitászos, csak nem tud róla” – fogalmazott a plébános.

A találkozóra meghívott Mészáros László öt éve tartó igazgatósága során megkétszereződött a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyéhez tartozó karitászcsoportok száma: jelenleg hatvan szervezet működik a koordinálása alatt.

Az egyeki értekezleten az egyházmegyei karitász igazgatója gyakorlati példákon keresztül világított rá közös szolgálatuk lényegére. Az embereknek leginkább arra van szükségük, hogy szeressék őket, hogy meghallgassák őket – emlékeztetett. „Nyitott szemmel kell járnunk. A csendes rászorulókat kell hogy megtaláljuk és segítsük. Szép szóval, szeretettel hívjuk meg az embereket az Egyházba. Használjuk fel a média erejét, tegyük közzé a karitászt. Fontos, hogy a jó hír terjedjen. Nem beszédre van szükség, hanem példaadásra, tanúságtevőkre” – hangsúlyozta Mészáros László.

Alakuló összejövetelükön az egyeki Szent Ferenc Karitász tagjai kidolgozták a csoport kétéves működési tervezetét. Elhangzott, hogy odaadó szolgálatáért a Caritas Hungarica Jószolgálati díj elismerésre jelölik Báránkó Andrásnét, aki húsz éven át irányította az egyeki csoport életét.

Az egyeki karitász önkéntesei elköteleződtek a karitatív szolgálat szervezésében. A több mint húszéves szervezet az eddigi tapasztalatokra építve, új tagokkal kiegészülve folytatja tevékenységét.

Forrás: Egyeki Szent Ferenc Karitász; Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Papp Ágoston

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria