Újra pályára lép a magyar válogatott a papi futsal-Európa-bajnokságon

Hazai – 2018. január 29., hétfő | 18:19

Az olaszországi Brescia ad otthont február 5. és 8. között a katolikus papok futsal-Európa-bajnokságának. Az immár tizenkettedik alkalommal megrendezendő kontinensviadalra tizenhat országból érkeznek résztvevők, köztük a magyar válogatott is.

A sorsolás már megtörtént, Magyarország az A csoportba került, Olaszország, Portugália és Kazahsztán mellett. A magyar válogatott január 16-án Gyulán tartott edzést. Január 30–31-én folytatják a felkészülést ugyanitt.

A hazánkat képviselő papi válogatott a közelmúltban három új játékossal bővült, így a következő összeállításban vesz részt az Eb-n: Kiss-Rigó László püspök (Szeged-Csanádi Egyházmegye), Fejes Csaba (Esztergom-Budapesti Főegyházmegye); Moldván Tibor (Miskolci Egyházmegye); Veress Zoltán (Egri Főegyházmegye); Stefán Zoltán (Miskolci Egyházmegye); Kocsis Dániel (Nyíregyházi Egyházmegye); Szarka Gergely (Hajdúdorogi Főegyházmegye); Szabó Tamás (Nyíregyházi Egyházmegye); Barazsuly István (szalvatoriánus rend); Rockenbauer Barnabás (ferences rend) és Topsi Bálint (Szeged-Csanádi Egyházmegye).

A három új játékos – Portik Lukács Lóránt, Laus Nicolae és Sima M. Mihály – a temesvári minoritáktól csatlakozik a csapathoz, melynek edzője Bozóky Imre.

A kontinenstornát tavaly a horvátországi Vukovárban rendezték, ahol a magyar együttes a hatodik helyen végzett. A győzelmet a portugál papi válogatott vívta ki.

Forrás és fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria