Ünnepélyes gyertyagyújtás a gyulafehérvári székesegyház előtt

Külhoni – 2021. november 30., kedd | 13:09

Kovács Gergely gyulafehérvári érsek Kerekes László segédpüspök és Jakubinyi György nyugalmazott érsek jelenlétében november 27-én, szombaton este megáldotta a gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyház főkapuja előtt elhelyezett adventi koszorút, majd meggyújtotta az első gyertyát.

Advent első vasárnapjának vigíliáján, szombaton sötétedés után ünnepélyes keretek között gyújtották meg az első adventi gyertyát a székesegyház előtt felállított adventi koszorún, melyet idén is a gyulafehérvári székesegyházi plébánia, valamint az érsekség munkatársai készítettek el.

A  gyulafehérvári Szent Mihály-székesegyház főkapuja előtt tartott ünnepségen, melyet Kovács Gergely érsek vezetett, részt vett Kerekes László segédpüspök és Jakubinyi György nyugalmazott érsek, valamint a központi papság és az ünnepségre érkezett hívek is – adta hírül közösségi médiafelületén a Gyulafehérvári Érsekség.

*

Advent első vasárnapjától hagyományosan hajnali szentmiséket tartanak az Úr érkezését várva, Szűz Mária tiszteletére, Jézus, a világ világossága iránti vágy kifejezésére. A hajnali mise elnevezése, a rorate a Rorate caeli de super… (Harmatozzatok, egek, onnan felülről) miseének bevezető szavaiból ered.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Veres Stelian

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria