Van időm Rád! – Édesanyák és lányok hétvégéjét tartották Szombathelyen

Hazai – 2017. február 7., kedd | 9:03

Január 27. és 29. között rendezték meg a „Van időm Rád!” elnevezésű hétvégét anyák és lányok számára a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián. A programon tizenöt édesanya vett részt 10–16 év közötti lányával.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szervezők célja az volt, hogy az édesanyák kicsit megállva teljes lényükkel lányukra tudjanak figyelni – megérthessék érzéseiket, gondolataikat, még jobban megismerhessék őket, legyen idejük őszintén, nyíltan beszélgetni velük. A közös élmények, játékok révén erősödhetett az anyák és lányaik közötti kapcsolat, és az együtt töltött napokból a későbbiekben is erőt meríthetnek.

Január 27-én, pénteken a domonkos nővérek vezették a programot. Játékosan világítottak rá a gyermekekkel megélt közös élmények fontosságára, és egy kedves mesével szemléltették: az értékeket folyamatosan fel kell mutatnunk gyermekeinknek ahhoz, hogy később felismerjék az életben a helyes utat. Az estét gyertyafényes, gitáros áhítat zárta.


Másnap délelőtt Kovács Andrea mentálhigiénés szakember és lányai segítségével tréninget tartottak az édesanyáknak és lányaiknak. A gyakorlatok célja az volt, hogy az édesanyák önmagukban is tisztázzák gyermekük értékeit, hibáit, valamint vele szemben támasztott elvárásaikat. A szakember bemutatta a kamaszkor szépségeit, nehézségeit, és tanácsot adott egy-egy probléma megoldására vagy elviselésére. A lányok hasonló feladatok során jellemezték édesanyjukat. Érdekes volt összehasonlítani az anyák és lányaik egymásról készített képeit és jellemzéseiket.

Szombat délután közös alkotás következett: minden pár választhatott egy előkészített tortát, melynek díszítéséhez sokféle eszköz és kellék állt a rendelkezésükre. Az esti vetélkedő során sok vidám, játékos, olykor gondolkodtató feladatot kellett megoldani anyáknak és lányaiknak együtt.

A vasárnap délelőtti beszélgetések során egymás szeretetnyelvét próbálták megismerni a résztvevők. Hiszen ha tudják egymásról, hogy mit értékel a másik, mi a fontos számára, anyák és lányaik jobban ki tudják fejezni érzéseiket, jobban megértik egymást, és ezáltal közelebb kerülhetnek egymáshoz.

Forrás: Martineum.hu

Fotó: Devecseri Bálint, B. Markovits Eszter

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria