A programban elméleti és gyakorlati képzést is kaptak a résztvevők.
Elsőként Székács Béla, a Magyar Gerontológiai és Geriátriai Társaság elnöke tartott előadást, A malnutríciónak súlya van címmel, amelyben kiemelte az idősödés folyamata miatt megjelenő változásokat, valamint a szűrés, diagnosztizálás és a kezelés fontosságát, folyamatát.
Molnár Andrea Az izomtömegvesztésnek ára van címmel a táplálásterápia előnyeiről, annak fontosságáról, valamint az időskor miatt kialakult speciális igényekről beszélt.
Kocsis Edina, a Katolikus Szeretetszolgálat Zárdakert Idősek Otthonának vezetője, dietetikus a Demenciával élők táplálkozási dilemmái című előadásban a pépes étrend különleges kihívásait mutatta be, valamint rávilágított a személyre szabott módosított étrend fontosságára is.
A szakmai napon Majerné Klesch Andrea dietetikus, a Nutricia program tudományos munkatársa mutatta be a „Minden korty számít” programot.
Az előadások után kiscsoportos kerekasztal-beszélgetéseket tartottak, melyek során a résztvevők különböző szemszögekből dolgozták fel a „Minden korty számít” program intézményi bevezetésének előnyeit és hátrányait. Megvitatták az intézményi étkezés, táplálás témakörben felmerülő kérdéseket, valamint a malnutrició (alultápláltság) és az ápolás–gondozás kapcsolatát, továbbá a malnutríció-rizikószűrés megvalósítását is.
Forrás és fotó: Katolikus Szeretetszolgálat
Magyar Kurír
Kapcsolódó fotógaléria