Békességteremtők – Megjelent Varga László kaposvári megyéspüspök legújabb kötete

Kultúra – 2023. december 14., csütörtök | 15:17

Varga László kaposvári megyéspüspök 2022-ben Békességteremtők címmel tartott lelkigyakorlatának anyagát jelentette meg kötetben a közelmúltban a Szent Imre Öröksége Ifjúsági és Szociális Alapítvány. A könyvet Lackfi János ajánlja az olvasók figyelmébe.

„Laci atya elmélkedéseiből sugárzik a megélt és megszenvedett békesség. Fergeteges humorral, mély alapossággal osztja első kézből vett bölcsességeit. Ez nem visszáru, nem használt gönc. Pontosabban használták már milliónyian, mégis egyre jobban fénylik. Aki püspök atyát választja vezetőül, bejárja a legmélyebb és legmagasabb régiókat, összetett szellemi jelenségeket érthet meg evangéliumi egyszerűségű gondolatmenetekből.

Nagy Sándor erőszakkal vágta ketté a gordiuszi csomót, Laci atya végigsimítja szeretettel, mire az engedelmesen kibomlik. Mert Jézus kezével tud simítani, rendezni, bogozni mindennapi és nem mindennapi gubancokat. Forrásai a legtisztábbak, konok állhatatossággal iszik belőlük nap mint nap. Biztat minket is, hogy ne csak becsapjuk magunkat reklámozott, cukros löttyökkel, hanem örök életre szökellő forrásból csillapítsuk szomjúságunkat” – írja Lackfi János a Szent Imre Öröksége Alapítvány gondozásában,  a Szent Imre Öröksége Kiskönyvtár 34. köteteként megjelent 186 oldalas kiadványhoz írt ajánlójában.

A kiadvány megrendelhető az ateeleted.com oldalon, IDE kattintva.

Forrás és fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria