„Én vagyok az út, az igazság és az élet” – Őszi teljesítménytúrák és zarándoklatok a pálosokkal

Megszentelt élet – 2024. szeptember 2., hétfő | 13:40

„Én vagyok az út, az igazság és az élet” mottóval a Magyar Pálos Rend tagjai életkortól függetlenül minden zarándokot, túrázót, kikapcsolódni vágyót a természetbe hívnak és várnak a XIV. Pálos 70 keretében október 4. és 6. között.

A gyönyörű természeti tájak, a mozgás öröme mindenkit megragad. A felbukkanó történelmi és szakrális helyek az emberit, a kultúrát, vagy ezen túlmutatva a spiritualitást kínálják fel a vándornak. Mindebből ki-ki világnézettől függetlenül meríthet, neki tetszően.

A több mint hetven kilométeres útszakasz teljesíthető egynapos teljesítménytúraként, ami komolyabb kihívást jelent és kellő erőnlétet igényel. A pálos szerzetesek által vezetett két és fél napos fehér barátok nyomában zarándoklaton pedig kifejezetten a lelki elmélyülésre fókuszálnak. Akik egyszerűen csak túrázni szeretnének, vagy belekóstolni az út lelkületébe, azok számára rövidebb kijelölt túraszakaszok is teljesíthetők.  

A Pálos 70-nel olyan út létrehozása volt a cél, amely a természetjáráson túl egy belső út járására is meghív, illetve arra inspirál.

Október 4–6. között háromnapos vezetett zarándoklat indul a fehér barátok nyomában Esztergomból, a Szent Anna-plébániatemplom elől Márianosztrára (26,8 + 33,7 + 7,2 km).

Részletes információk – indulás, útvonal, az érkezés tervezett időpontja – ITT érhetők el.

*

Október 5-én gyermekzarándoklat indul Budapestről, a Normafától, hogy a Szépjuhászné állomás érintésével Budaszentlőrincre érkezzenek az ifjú zarándokok, akik az út során rádöbbenhetnek, hogyan fedezhető fel Isten a természetben (a táv 3,2 km).

A részletek IDE kattintva olvashatók.

*

Egyéni zarándoklatként a következő teljesítménytúrákat ajánlják október 5-re a pálos testvérek: a Pálos 70 túra Budapestről Márianosztrára (79,7 km), a Boldog Özséb 40 Csobánkáról Márianosztrára (41 km), a Virág Benedek 35 Budapestről Csobánkára (38,6 km), a Remete Szent Pál-túra Nagymarosról Márianosztrára (18 km), a Vezér Ferenc – Pálos 20 teljesítménytúra útvonala pedig Budapestről Máriaremetére (19,9 km) vezet.

Október 6-án egynapos vezetett zarándoklat indul Magyarok Nagyasszonya néven Szobról, melynek úti célja Márianosztra (a táv 7,2 km). További részletek ITT.

További részletek és jelentkezés a palos70.hu oldalon.

Forrás és fotó: palos70.hu; palosrend.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria