„Internetes borravalóból” szervezett ételosztást a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2016. február 19., péntek | 19:30

Február 19-én első alkalommal szervezett ételosztást magánszemélyek adományaiból a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A gyűjtés során az interneten vásárlók a fizetendő összeget száz vagy ezer forintra kerekíthették fel, az együttműködő online kereskedések pedig elkülönítve gyűjtötték a különbözetet.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A tavaly augusztus óta zajló Kerekítsd fel! program során 20-50 forintos felajánlásokból fél év alatt gyűlt össze az 450 ezer forint, amelyből hatszáz hajléktalan ember számára szervezett ételosztást a Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 19-én a szervezet Batthyány téri központjában. Az ételosztás február 20-án is folytatódik.

Tavaly augusztusban Magyarországon elsőként a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hirdetett online adománygyűjtést oly módon, hogy az internetes rendelések után fizetendő összeget felkerekítve jótékony célokat támogathatnak a vásárlók. A kampány indulásakor öt vezető internetes áruház csatlakozott a Kerekítsd fel! programhoz. Az adományozók többnyire száz vagy ezer forintra kerekítik a végösszeget, a különbözetet pedig elkülönítve gyűjtik az online kereskedőházak, az adomány gyarapodása pedig folyamatosan nyomon követhető az interneten.

Az öt partneráruház maga választotta meg, hogy a Máltai Szeretetszolgálat mely tevékenységét kívánja támogatni a kampány során. Az egészségbolt.hu és a szépségbolt.hu oldalon az átmeneti otthonba kényszerült családoknak, a eBolt.hu oldalon pedig a mozgó orvosi rendelő fejlesztésére gyűlnek a felajánlások. A jegy.hu vásárlói ahhoz nyújtanak támogatást, hogy a kulturális programok a rászoruló emberek számára is elérhetővé váljanak. A GRoby.hu vásárlói pedig a rászoruló emberek számára szervezett ételosztásra gyűjtöttek. 

A két nap alatt a szeretetszolgálat összesen hatszáz hajléktalan embert lát vendégül. Pénteken 15 órától gulyáslevessel várták a rászorulókat, szombaton déltől pedig toros káposzta lesz a menü, s az ebéd után egy-egy lekváros buktát is kap mindenki az óbudai Máltai Pékség jóvoltából. Az ételosztásban önkéntesként segítenek a GRoby online szupermarket munkatársai is.

A Kerekítsd fel! program február közepétől új kampányokkal folytatódik, melyek közt szerepel a 2016-os mozgássérült táborok megszervezésének támogatása, valamint a tüdőszűrő programban végzett szűrővizsgálatok és utógondozások finanszírozása. Az adományokat a felajánlók nyomon követhetik a kerekitsdfel.hu oldalon.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria