„Kérjetek és kaptok, hogy örömötök teljes legyen” – Célba értek a jezsuiták karácsonyi cipősdobozai

Megszentelt élet – 2022. december 31., szombat | 13:01

„Örömmel adjuk hírül, hogy több mint 300 dobozt juttattunk el a különböző helyszínekre!” – olvasható a Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya honlapján, ahol a jezsuiták köszönetet mondanak minden jó szándékú ajándékozónak és támogatónak, akik a rend karácsonyi cipősdoboz-akciójához határon innen és túl csatlakoztak.

Legelőször a határon túlra szánt csomagjaikat indították útnak, összesen száz darabot. A megajándékozottak között olyan gyerekek voltak, akik korábban részt vettek a Gyökerek nevet viselő jezsuita táborban és nagyon szerény körülmények között élnek, jellemzően nagycsaládban.

Ezt követően az Ózdi járásba, Arlóra érkezett meg közel kétszáz darab cipősdoboz, kifejezetten a 13–15 éves korosztálynak elkészítve, december 20-án. Itt az arlói szakmai csapat a budapesti és miskolci önkéntesekkel, valamint Szász András SJ és Mustó Péter SJ jezsuitákkal az utolsó tanítási napot kihasználta ki arra, hogy elsőként a helyi általános iskolában, még az osztálytermekben látogassa meg a fiatalokat, majd két-három fős csoportokba rendeződve személyesen járták körbe a falut és keresték fel a fiatalokat, így egy-egy jó szóra, karácsonyi énekre is lehetőség nyílt.

A jezsuiták a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Arlón készült fényképekkel és hangulatvideóval mondanak köszönetet önkénteseik segítségéért és a támogatóik nagylelkűségéért.

IDE kattintva a teljes fotógaléria és az akció sikerességéhez hozzájárulók nevei  is megtekinthetőek.

Forrás és fotó: Jezsuita.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria