„Lángoló lelkem lobog bennetek!” – XXVI. Balatonszemesi Katolikus Találkozó

Hazai – 2024. február 15., csütörtök | 14:19

Immár huszonhatodik alkalommal rendeztek egyházmegyei katolikus találkozót Balatonszemesen. A február 12-én, hétfőn tartott eseményre – melynek idén is a Reich Károly Általános Iskola adott otthont – több száz résztvevő gyűlt össze a Kaposvári Egyházmegye különböző pontjairól.

A délelőtt folyamán Sipos Imre SJP szerzetes és Galbavy Jenő József SJP prior tanítását hallgathatták meg a jelenlévők.

A hatodik osztályosnál fiatalabb gyerekeket Kett-féle padlóképes foglalkozással, társasjátékkal, imasétával és kézműves-foglalkozásokkal várták a szervezők.

Délután az agapét, szeretetvendégséget dr. Fodor Réka, közismert nevén Afréka tanúságtétele követte.

A missziós orvos életének fontos állomásairól és missziós hivatásáról beszélt.

Az alkalomra Afrékával tartott Nworah Trinity Chinelo is Nigériából, aki a helyi körülményekről és arról beszélt, miként indulhatott el gyermekkori álmai megvalósításának útján, s tanulhat nővérnek immáron harmadik éve Szegeden.

A találkozó csúcspontja a délutáni szentségimádás, majd az azt követő szentmise volt.

A koncelebrált szentmisét Varga László megyéspüspök mutatta be.

A főpásztor prédikációjában Ferenc pápa betegek világnapi üzenetéhez kapcsolódóan az egyedüllétről és magányról, majd a gyógyító és befogadó közösségekről beszélt.

Nagyné Tóth Mónika, a találkozó ötletgazdája elmondta: hálásak a segítőkért, akik nemcsak az előkészítésben, hanem a gyermekprogramokban, illetve az agapéra szánt szendvicsek és sütemények elkészítésében is nagy segítséget nyújtottak.

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Fotó: Kling Márk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria