„A magyar nyelv: létem, jövőm és reményem” – Véget ért a felsőoktatási intézmények Kazinczy-versenye

Hazai – 2024. május 18., szombat | 12:00

Lezárult a felsőoktatási intézmények hallgatói számára kiírt 52. Szép magyar beszéd verseny országos döntője. A szakemberekből álló rangos zsűri a szabadon választott és a kötelező szövegek értő előadása nyomán tizenöt hallgatónak adományozott Kazinczy-érmet. Az ünnepélyes díjátadót május 10-én a Pázmány BTK esztergomi campusán tartották.

A rendezvény főszervezője és házigazdája idén is Juhász Márta, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) tanszékvezetője volt.

A versenyen összesen huszonnégy – köztük öt határon túli – egyetem negyvenhét hallgatója vett részt. Számos tudományterületről érkeztek, kiválónak bizonyulva a helyi fordulókon.

A versenyzőket elsőként Nemesi Attila László, a PPKE BTK tanulmányi dékánhelyettese köszöntötte. Kiemelte, hogy a szép magyar beszéd versenyeknek fontos szerepük van a magyar nyelv és a nemzeti identitás ápolása szempontjából.

Ezt követően Bóna Judit, a zsűri elnöke Juhász Ferenc szavaival nyitotta meg a versenyt: „A magyar nyelv: létem, jövőm és reményem.”

A szakemberekből álló rangos zsűri a szabadon választott és a kötelező szövegek értő előadása nyomán tizenöt hallgatónak adományozott Kazinczy-érmet a PPKE BTK esztergomi campusán tartott ünnepélyes díjátadón.

A verseny győztese Antal Kinga Kincső, az Eötvös Loránd Tudományegyetem hallgatója lett, akinek felkészítő tanára Antalné Gál Tünde beszédtanár volt. 

A zsűri elnöke Bóna Judit egyetemi tanár (ELTE Bölcsészettudományi Kar) volt.

A zsűri tagjainak és a díjazottak névsora IDE KATTINTVA olvasható.

A teljes fotógaléria ITT megtekinthető.

Forrás és fotó: Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria