„Meghívsz minket, hogy éljük meg álmaidat” – Hivatásgondozó kampányt indítottak a spanyol szaléziak

Megszentelt élet – 2024. január 12., péntek | 13:40

Az új év kezdetén, Don Bosco emléknapja (január 31.) közeledtével a spanyolországi szaléziak közzétették 2024-es hivatáskampányukat. Ennek tárgya egy nevelési és lelkipásztori javaslat, amelynek célja a hiteles hivatáskultúra előmozdítása és megszilárdítása a spanyol szalézi tartomány házaiban.

A spanyol szalézi hivatáskampány a 2024-ban érvényes „Egy álom neked” lelkipásztori kampány részeként indult, mottója: „Te hívsz minket, hogy éljük meg álmodat” (Nos llamas a vivir tu sueño).

Lukács evangéliumának képei (vö. Lk 2,41–52) és Ferenc pápa Christus vivit (Krisztus él) kezdetű, fiataloknak szóló apostoli buzdításának szavai rávilágítanak a lényegre:

éljük meg azt az álmot, amelyet Isten mindannyiunk számára tartogat.

A két spanyol szalézi tartomány – a madridi székhelyű Szent Jakab-tartomány és a sevillai székhelyű Mária, Keresztények Segítsége tartomány – hivatáspasztorációs felelősei, José Carlos Sobejano és Jordi Lleixà atya azt remélik, hogy a hivatáskampány nyilvánosságot kap, és eljut valamennyi szalézi házba.

Vajon mi az Isten álma a világról? – hangzik el a kérdés a videóban, a szaléziak pedig a fiatalok bátor válaszaitól várják Isten álmának megvalósítását e kihívásokkal teli világban. A spanyolországi szaléziak közösségi oldalain – Twitter (X), Instagram, TikTok, YouTube – további motivációs források is találhatók a kampányról.

Forrás és fotó: Infoans.org /Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria