„Ott vagyok közöttük” – Szamosdarán tartották a szatmári egyházmegye ministránstalálkozóját

Külhoni – 2024. május 30., csütörtök | 9:01

Huszonkettedik alkalommal tartottak ministránstalálkozót a Szatmári Római Katolikus Egyházmegyében május 25-én, amelyen tizennyolc plébánia mintegy 160 ministránsa vett részt. Daly Attila plébános meghívására idén a szamosdarai közösség látta vendégül a rendezvényt.

A plébános vezetésével a fiatalokból és felnőttekből álló szervezőcsapat lelkesen készítette elő a helyszínt, hangulatossá és otthonossá téve a templom környékét.

A program szentmisével kezdődött, amelyet Schönberger Jenő megyéspüspök mutatott be. A főpásztor megköszönte a ministránsok jelenlétét, hangsúlyozva szolgálatuk fontosságát és Krisztusba vetett reményük jelentőségét. Bátorította a résztvevőket a hűséges kitartásra és a példamutató életre. A találkozó szónoka, Daly Attila atya szentbeszédének középpontjában a ministránsok védőszentje, Savio Szent Domonkos élettörténete állt. A fiatal szentet követendő példaként állította a ministránsok elé, kiemelve, hogy mindig komolyan vette feladatait, az életszentségre törekedett és a jóra buzdította kortársait. A szentmise végén Mayer Nándor ifjúsági- és ministránslelkész megköszönte a megyéspüspök jelenlétét, Daly Attila plébános bátorítását, valamint a helyiek áldozatos szeretetét, amellyel helyet adtak a rendezvénynek és fogadták az egyházmegye ministránsait.

A nap folyamán a fiataloknak lehetőségük nyílt ismerkedésre, barátságok elmélyítésére és játékos feladatok kipróbálására is. A nagyobbak vetélkedőn, a kisebbek pedig akadályversenyen vettek részt. A változatos feladatok motiválták a résztvevőket az összedolgozásra, egymás segítésére, valamint új ismeretek elsajátítására a ministránsszolgálat terén.

A játékokban elért pontszámok alapján az első helyen a szatmári Szent János apostol és evangélista plébánia ministránscsapata végzett. A második helyet a pusztadaróci és szamosdarai plébániák fiataljai szerezték meg, míg a harmadik helyen a nagykárolyi Kalazanci Szent József-plébánia ministránsai végeztek. Magas pontszámaik alapján dicséretben részesültek a nagymajtényi és a nagybányai Szentháromság plébániák fiataljai is.

A találkozóra a jókedv, vidámság és családias hangulat volt leginkább jellemző, teljesen ráillett a szervezők által választott mottó: „…ott vagyok közöttük!” (Mt 18,20)

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria