„Születéstől a vértanúságig” – Kerékpáros zarándoklatot rendeztek Bódi Magdi nyomában

Hazai – 2016. augusztus 4., csütörtök | 15:35

Negyedik alkalommal szerveztek kerékpáros zarándoklatot augusztus 2-án Bódi Mária Magdolna, a Veszprémi Főegyházmegye fiatal vértanújának nyomában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kerékpáros zarándoklatot ez alkalommal is Juhász Gábor budapest-vizafogói plébános vezette. A kerékpárosokat elkísérte Szécsi Ferenc balatonfűzfői plébános, a zarándoklat ötletgazdája is.

Szigligetről, Bódi Magdi születési helyéről indultak útnak a zarándokok, hogy biciklivel megtegyék azt a több, mint 70 km-t, ami felöleli a vértanú életének főbb állomáshelyeit. Az első állomás Badacsonytördemic volt, ahol Bódi Magdit megkeresztelték. Badacsonytördemicen Kovács Károly nyugalomba vonuló plébános és Cséry Gergő, a település új plébánosa köszöntötte a zarándokokat.

Innen indultak tovább Köveskálra, ahol Magdi iskolába járt. Balatonfüred érintésével érkeztek Balatonfűzfőre, majd az áprilisban Magdiról elnevezett kerékpárúton jutottak el Litérre.

Balatonfűzfő-Gyártelepen a zarándoklat záró szentmiséjét Juhász Gábor Szécsi Ferenc plébánossal mutatta be, majd Litéren Magdi sírjánál adtak hálát a nap kegyelmeiért a zarándokok.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria