„Teljes szívvel” – Elindult a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség vezetőképzése

Külhoni – 2024. január 26., péntek | 9:00

„Teljes szívvel” címmel hirdette meg a Gyulafehérvári Római Katolikus Főegyházmegye Ifjúsági Főlelkészsége 2024-es vezetőképzését, mely első alkalmának a gyulafehérvári Boldog Özséb Ifjúsági Ház adott otthont január 19. és 21. között. A képzésre a főegyházmegye különböző plébániáiról érkeztek a keresztény életben növekedni és szolgálni vágyó fiatalok.

Balás Norbert Dániel, a „Teljes szívvel” képzés idei főszervezője és Simon Imre ifjúsági főlelkész köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően fény derült a mentorok kilétére is, akik végigkísérik majd a fiatalokat az előttük álló úton.

Játék és szintfelmérő után csoportos beszélgetések következtek, ahol a résztvevők jobban megismerhették egymást. A nap közös esti imával zárult.

Mit jelent számomra, hogy szeretve vagyok? Hogyan szeret engem Isten? – ezekre és ehhez hasonló kérdésekre is keresték a választ a hétvége első tanítása során, melyet Dezső Renáta vezetett. Az Atya szeretetéről szóló tanítás után Györgypál Attila tanításában a Szentlélek témakörében mélyülhettek el a résztvevők.

Csoportos beszélgetésekkel és játékkal folytatódott a nap, amelyben a fiatalok felismerhették a komfortzónájukból való kilépés fontosságát, azt, hogyan nyithatnak ajtót önmaguk számára a növekedésre, a fejlődésre.

A délután újabb tanításokkal folytatódott Simon Imre ifjúsági főlelkész vezetésével, melyeknek témái a bűn és megváltás, hit és megtérés, valamint a közösség voltak. Számos kérdést, gondolatot indítottak el a hallottak a résztvevőkben, amelyeket a mentorcsoportos beszélgetésekben is tovább tárgyaltak.

A nap a Szentlélek hívásával zárult, amikor együtt imádkoztak és énekeltek a jelenlévők.

A vasárnap délelőtt nagy részét a közös reggeli ima, kiscsoportos tevékenységek és adminisztratív információk ismertetése ölelte fel. A délután már a szentmisére való készület jegyében telt, amelyet megelőzően több résztvevő tanúságtétele is elhangzott.

Végül a hétvégét szentmisével zárták, hogy együtt megünnepeljék az Úr napját, és elébe vigyék mindazt a hálát, örömet és vágyat, amely megfogalmazódott bennük a hétvége során.  

Az eseményről az eredeti beszámoló ITT olvasható.

Forrás és fotó: Ferencz Mónika/Romkat.ro

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria