11 ezer mosoly karácsonyra – Kiszállításra készen a MosolyManók akcióban összegyűlt adománycsomagok

Hazai – 2022. december 19., hétfő | 11:10

Több mint 11 ezer ajándékcsomagot állítottak össze általános iskolás gyerekek rászoruló társaiknak a karácsonyi MosolyManók adománygyűjtés keretében. A PontVelem Okos Program, a GLS Hungary és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) közös akciójában összegyűlt ajándékokat még karácsony előtt megkapják a nehéz helyzetben élő családok gyermekei.

320 általános iskola csatlakozott idén a MosolyManók akcióhoz, és több mint 11 ezer karácsonyi ajándékcsomagot készítettek a tanulók rászoruló társaiknak a PontVelem Okos Program, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a GLS Hungary közös felhívására, melyet idén is az Belügyminisztérium Köznevelésért Felelős Államtitkársága támogatott.

Az idén hetedik éve megrendezett karácsonyi MosolyManók akcióban november 2. és december 8. között összesen több mint 11 ezer darab cipősdoboz méretű adománycsomag érkezett a karitatív szervezet raktárába a GLS logisztikai vállalat közreműködésével.

A MosolyManók akció elmúlt hét éve során közel hetvenezer gyermeknek varázsoltak mosolyt az arcára ajándékozó társaik.

A csomagokat a Máltai Szeretetszolgálat még karácsony előtt átadja a legszegényebb településeken lakó gyerekeknek, a nehéz helyzetben élő családoknak és olyan gyerekeknek, akik az év folyamán kapcsolatban álltak a szervezettel. Emellett jut az adományokból – az MMSZ társszervezetein keresztül – iskolákba, tanodákba és családok átmeneti otthonába is.

A szervezők azt kérték a gyerekektől, hogy új vagy általuk már nem használt, de jó állapotú játékokat ajánljanak fel a náluk nehezebb helyzetben élő kortársaiknak. A Pont Velem Okos Programban is részt vevő iskolák tanárai elmondták: több osztályban már az év folyamán készültek a gyerekek a karácsonyi akcióra, és a „Gyűjts velem” programban összegyűlt pontjaikból új, értékes játékokat és eszközöket vásároltak a weboldalon, és ezeket ajánlották fel a rászoruló gyerekeknek karácsonyi ajándékként.

Az első ajándékcsomagokat a PontVelem Okos Program, a Máltai Szeretetszolgálat és a GLS munkatársai Budapesten, az MMSZ Zemplén utcai játszóterén adták át húsz kisgyermeknek.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria