12. alkalommal rendezték meg a Józanság napját Debrecenben

Kishírek – 2024. május 30., csütörtök | 14:52

A 2001-ben alakult Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Forrás Lelki Segítő Központ közösen szervezte meg 12. alkalommal a „Józanság napja” elnevezésű rendezvényt Debrecenben május 24–25-én. A kétnapos program célja, hogy felhívja a helyi társadalom figyelmét arra, hogy van gyógyulás, kiút a szenvedélybetegségekből.

Május 24-én, pénteken a Debrecenben működő önsegítő csoportok nyitott ülésein, illetve a Debrecenben működő segítő intézmények, szervezetek bemutatkozásán vehettek részt az érdeklődők a DEMKI Ifjúsági Házban.

Május 25-én, szombaton az Árpád téri református templomban az önsegítő csoportok beszámolóira, bizonyságtételekre, valamint szakmai kerekasztal beszélgetésre került sor, melyek célja egymás megismerése és az együttműködés erősítése. A délelőtt során a történelmi egyházak képviselői közösen megemlékeztek a szenvedélybetegség áldozatairól és imádkoztak a családtagokért, a szabadultakért és a gyógyultakért.

A program célja, hogy felhívja a közvélemény és a döntéshozók figyelmét arra, hogy a szenvedélybetegségek és az ezekből következő egészségügyi, szociális és társadalmi problémák kezelése mindenkinek közös feladata a városban.

Szöveg: Fekete Lajos, a Forrás Lelki Segítő Központ munkatársa

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria