MosolyTáska – Gyerekeket hív társaik támogatására a Máltai Szeretetszolgálat

Hazai – 2024. július 12., péntek | 15:02

Nehéz helyzetben élő gyerekek iskolakezdésének támogatására hívja az általános iskolás diákokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary. A MosolyTáska akcióhoz júliustól a Máltai Szeretetszolgálat 76 kijelölt gyűjtőpontján, augusztus 21. után pedig az ország számos általános iskolájában lehet csatlakozni. A felajánlásokat szeptember 16-ig várják a szervezők.

Negyedik alkalommal hirdette meg nyári adománygyűjtő kampányát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a PontVelem Okos Program, a GLS Hungary támogatásával. A MosolyTáska akcióban olyan gyerekek kaphatnak támogatást, akik családjának nehézséget okoz a tanévkezdéshez szükséges eszközök beszerzése. A korábbi években átlagosan 1300 táska gyűlt össze, a karitatív szervezetnél idén azt remélik, hogy 1500 gyermek iskolakezdéséhez járulhatnak hozzá.

A szervezők arra hívják az iskolásokat, hogy a kinőtt, megunt, de még jó állapotban lévő, vagy újonnan vásárolt iskolatáskáikból készítsenek MosolyTáskát.

Hibátlan és még jól használható táskájukat töltsék meg szintén jó állapotú vagy új tanszerekkel, de akár egy személyes üzenetet is hagyhatnak benne a táska új gazdájának, majd az adományt vigyék el a Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjaira, vagy adják le tanáruknak.

Az iskolákba érkezett felajánlásokat a GLS Hungary szállítja el a karitatív szervezet raktáraiba.

A tanévkezdésig beérkező táskákat a legszegényebb településeken élő gyerekeknek, illetve a Máltai Szeretetszolgálattal kapcsolatban álló rászoruló családok gyermekeinek adják át, a szeptember elseje után érkező adományokat pedig a tanév során elhasználódott felszerelések pótlására használják majd olyan iskolákban és tanodákban, ahol a gyerekek családjai nem tudnak gondoskodni ezek beszerzéséről.

A MosolyTáska összeállításához segítséget nyújt a PontVelem weboldala, illetve a Máltai Szeretetszolgálat videója.

A MosolyTáska akció 2024 júliusától szeptember 16-ig tart. Az iskolatáskákat leadhatják az országszerte megtalálható Máltai Szeretetszolgálat gyűjtőpontjain (lista az adomanyozz.hu, a pontvelem.hu és a maltai.hu oldalon), vagy augusztus 21. és szeptember 16. között bevihetik az iskolákba. Az iskolák a GLS futárszolgálattól kérhetik az adományok elszállítását. Az akcióhoz való csatlakozással, a gyűjtéssel és szállítással kapcsolatos részletek ITT is elérhetők.

Aki támogatná az akciót, de már kinőtt az iskolatáskás korból, a táska árát felajánlhatja az adomanyozz.hu oldalon. Az összegyűlt adományokból a Máltai Szeretetszolgálat iskolakezdő csomagot állít össze a rászoruló gyerekek számára.

A Máltai Szeretetszolgálat, a PontVelem Okos Program és a GLS Hungary kilencedik éve szervez együtt jótékonysági akciókat általános iskolások számára, ezekben összesen több mint 80 ezer kisgyermeknek készítettek ajándékcsomagot kortársaik.

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat, adomanyozz.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria