2024-ben is egész napos szentségimádás a debreceni Szent Anna-székesegyházban

Hazai – 2024. január 5., péntek | 10:35

„Jöjjetek hozzám mind, akik fáradtak vagytok és terhet hordoztok, és én felüdítelek titeket” (Mt 11,28). Közel egy éve tart az egész napos szentségimádás a debreceni Szent Anna-székesegyház keresztelőkápolnájában hétfőtől szombatig, a reggeli szentmisék végétől az esti szentmisék kezdetéig.

Jézushoz egyszer óriási tömeg érkezett. Azért jöttek, mert tudták, hogy meggyógyítja őket. Jézus pedig – az élő kenyér – vágyott arra, hogy táplálja az embereket. A kenyérszaporításkor, mielőtt a tanítványok kiosztották a kenyeret és a halat, Jézus azt kérte tőlük, hogy ültessék le az embereket  (vö. Lk 9,10–17). Ez egy nagyon fontos mozzanatra utal:

mielőtt kérünk és jóllaknánk, Jézus nekünk is azt mondja, hogy üljünk le elé – az Oltáriszentség elé. Ha kérni szeretnénk tőle, üljünk le elé.

Ez egy nagyszerű üzenet a szentségimádásra.

Debrecenben 2024-ben is szeretettel várják a közösségek, imacsoportok, családok, egyének jelentkezését erre a különleges lehetőségre, amelyre időpontot az egyházközség weboldalán lehet foglalni, illetve további információ a szentsegimadas.szentanna@gmail.com e-mail-címen kérhető.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria