2024-ben Tallinnban szervezik meg a téli taizéi ifjúsági találkozót

Kitekintő – 2024. január 1., hétfő | 14:00

Szlovénia fővárosában, Ljubljanában december 28-án kezdődött és január 1-jén ér véget a 46. taizéi találkozó, amelyet a ljubljanai érsekséggel, különböző felekezetű egyházakkal és a polgári hatóságokkal közösen készítettek elő.

48 országból érkeznek résztvevők, a legtöbben Lengyelországból, Németországból, Olaszországból, Franciaországból, Ukrajnából és Magyarországról. A belváros tíz templomában délben, este pedig a Stožice Arénában tartott imaórák alkotják a programot, valamint számos műhelymunka a hittel, szolidaritással és kultúrával kapcsolatos különféle témákban.

Matthew testvér, Taizé priorja minden este rövid elmélkedést tart az Együtt járni az utat című, 2024-re írt levél alapján, amelyet a találkozóval egy időben adtak ki. Több egyházi vezető, köztük Ferenc pápa, Bartolomaiosz pátriárka és Justin Welby érsek is kifejezte jókívánságait, ahogy az ENSZ főtitkára és az Európai Bizottság elnöke is.

December 30-án Szlovénia elnöke és az ország különböző politikai és egyházi vezetőinek jelenlétében Matthew testvér bejelentette, hogy a következő Európai Találkozóra jövőre, a bizalom világméretű zarándoklatának újabb állomásaként, ugyanebben az időben  Tallinnban, Észtország fővárosában kerül sor.

December 31-én az utolsó esti imaóra alkalmával arra hívta a fiatalokat, hogy keressék, milyen kezdeményezésekre vállalkozhatnak napjainkban a béke zarándokaként.

Forrás: Taizéi közösség

Fotó: Katoliskamladina.pic-time.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria