A bukaresti római katolikus érsek-metropolita fogadta a magyar külgazdasági és külügyminisztert

Külhoni – 2024. július 27., szombat | 11:14

Aurel Percă bukaresti érsek-metropolita július 24-én a bukaresti érseki palotában fogadta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert, aki hivatalos látogatáson tartózkodik Romániában. A magyar politikus útja a Szent József-székesegyházban tett látogatással zárult, ahol a világ békéjéért és a népek közötti megértésért imádkoztak.

A minisztert a látogatásra elkísérte Zákonyi Botond rendkívüli és meghatalmazott nagykövet, valamint a romániai magyar nagykövetség más tisztviselői.

A találkozó a kölcsönös öröm kifejezésével kezdődött, és számos közös pontot megemlítettek a magyarországi katolikus egyház és a romániai katolikus egyház baráti kapcsolatát illetően. 

A látogatás napirendjén több kezdeményezés is szerepelt, amelyek a bukaresti főegyházmegye magyar nyelvű katolikus közösségét, a bukaresti Sancta Maria Gratiarum-templom (közismert nevén Bărăția, vagyis Barátok temploma) közösségét érintik. Megemlítették továbbá a magyarországi katolikus egyház és a romániai magyar katolikus közösségek közötti együttműködéssel kapcsolatban már folyamatban lévő különböző projekteket, amelyek szintén nagyban hozzájárulnak a két ország közötti barátsághoz.

A megbeszélések során szót ejtettek Aurel Percă érsek közelgő magyarországi látogatásáról is, aki Szent István ünnepe alkalmából, Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek meghívására látogat Magyarországra.

Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter útja a bukaresti Szent József-székesegyházban tett látogatással zárult, ahol a világ békéjéért és a népek közötti megértésért imádkoztak.

Szöveg: Iosif Ghiuzan

Forrás: bukaresti érsekség; Romkat.ro

Fotó: bukaresti érsekség, Szíjjártó Péter Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria